Havnø Mølles Venner

Havnø Mølles Venner

Havnø Mølles venners blog

På bloggen kan du læse om

1) Havnø Mølles historie,

2) Nyheder fra møllelauget og støtteforeningen

3) Støtteforeningens arrangementer

Vil du se billeder fra møllelaugets arbejde? Så kig her>

Nu er det snart mølledag!

NyhederPosted by Lise Andersen Thu, June 11, 2009 17:37:53

Alle sejl sat til når Havnø Mølle fejrer Dansk Mølledag

Søndag den 21. juni kl. 10 – 16 fejres den nationale mølledag. Med Dansk Mølledag ønsker danske museer, møllelaug og mølleejere at skabe opmærksomhed om vore gamle vand- og vindmøller for derigennem at øge forståelsen for bevarelsen af denne del af vores kulturarv.

Mølledag med taler, udstilling, musik og sang samt leg i engen

Mølledagen på Havnø åbnes af kulturudvalgets næstformand Ronny Thomsen, Mariagerfjord Kommune. Kommunen er i år udpeget som kulturarvskommune, og det er derfor oplagt at sætte fokus på de synlige kulturlevn som netop møllen, der siden restaureringen er blevet et vartegn for den østlige ende af kommunen.

Restaureringen af Havnø Mølle er netop emnet for en billedudstilling, som man vil kunne se i møllen fra og med mølledagen og i hele sommersæsonen.

Efter Ronny Thomsens tale vil Duo Ajstrup underholde med egne og andres viser, og man er meget velkommen til at synge med!

For børnene arrangeres der sækkevæddeløb, tovtrækning og andre gamle lege i engen neden for møllen.

Havnø Mølles Venner byder på kaffe og hjemmebag

Det er foreningen Havnø Mølles Venner, der står for underholdningen i forbindelse med mølledagen, og de tager selv imod i teltet, hvor du kan købe kaffe, te og hjemmebag af møllens eget mel.

Bestyrelsen vil være til stede, og de fortæller gerne om foreningens arbejde. Har du lyst at støtte op om bevaringens af Havnø Mølle, kan du denne dag melde dig ind i foreningen. For 100 kr. om året (for en hel husstand), kan du være med til at bevare møllen, og samtidig får du gratis adgang til alle Nordjyllands Historiske Museums afdelinger i Aalborg, Rebild og Mariagerfjord kommuner. Efter den sidste fusion er det 12 udstillingssteder, du som medlem kan besøge ganske gratis.

Møllelauget i aktion

Hvis der er vind til det, vil de frivillige møllere male både spelt-, grahams- og sigtet hvedemel, og de vil vise møllen frem og fortælle om dens historie og funktion.

I løbet af foråret er møllevingerne blevet malet og alle hjul og lejer er nysmurte, så alt skulle være klart til en ny sæson. Efter mølledagen er Havnø Mølle åben for publikum hver onsdag fra 12 til 16, hvor mølleværket kører, hvis der er vind til det, og hvor medlemmer af møllelauget viser rundt og fortæller om møllen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.